Hardhaus

Hardhaus – «den slemme lillebroren»

Hardhaus er et hardt-satsende country/rock band fra Telemark som fremfører originale låter på dialekt. Bandet ble dannet sommeren 2017, og ble tidlig omtalt av pressen som “Telemarks nye supergruppe”. I mai 2018 slapp Hardhaus sitt kritikerroste album med en stor påfølgende turne’. Lanseringsturnéen ble solgt ut lenge før debut-albumet var i butikkhyllene, og de opptrådde på flere av de største festivalscenene i landet. Bandet viste allerede under denne turnéen at de er en garantist for energi-fylte konserter med stor spilleglede!

Debutplaten, “Hardhaus”, vitner om et målrettet band med en egen evne til å skrive og produsere kvalitetsmusikk. Bandet har funnet en unik kombinasjon innenfor country/rock sjangeren med sine rocka riff, fengende refrenger, og sterke ballader som bekrefter bandets evne til å levere varierte låter innenfor sjangeren.

Tematikken i låtene er meningsfull og berører både de positive og vanskelige sidene ved livet. Her serveres hverdagspoesi gjennom tekster om alt fra spillegalskap, utroskap, kjærlighet og hat, sorg og sinne. Alt dette pakket inn i Hardhaus sin unike musikk som beveger seg i landskapet mellom rock og country. Om vi skal dra noen paralleller kan Tom Petty, Bruce Springsteen, John Mellencamp, Hellbillies, CC Cowboys og Big Bang nevnes som artister Hardhaus kan sammenlignes med.

Hardhaus har bevist at de har mere enn nok av musikk å presentere for sin stadig økende fanbase. Til tross for bandets korte levetid har de allerede rukket å gi ut ett album og hele syv singler! Bandet stopper ikke der og produksjonen av låter bare fortsetter, og i april 2020 kommer nytt album fra Hardhausene fra Telemark! Med tanke på det som allerede har blitt levert er det bare å glede seg!

Hardhaus er energisk fra første tone, både på plate, live og på radio der mange av bandets låter er hyppig rotert. Bandet har fått de fleste av singlene sine på respekterte lister på strømmetjenester, og har gjort utallige intervjuer og live-opptredener på radio.

Hardhaus – hard|haus

Slår du opp Hardhaus i ordboka, finner du forklaringen «hardt hode» som betegner en person som tåler mye, er modig og sterk.

 

Musikken til Hardhaus blir utgitt av Hells Bells Records, og blir digitalt distribuert av Universal Music.

 

Hardhaus er : 

Vidar Heldal - vokal

Endre Christiansen - tangenter

Jonas M. Lima - Trommer